2020 经济学(南京审计大学金审学院) 最新满分章节测试答案
- 第一篇 经济学导论 单元测验1:第一篇( 经济学导论)
- 第二篇 供给与需求I:市场如何运行 单元测验2: 第二篇(供给与需求:市场如何运行)
- 第三篇 供给与需求II:市场与福利 单元测验3:第三篇(供给与需求II:市场与福利)
- 第四篇 公共部门经济学 单元测验4:第四篇(公共部门经济学)
- 第五篇 企业行为与产业组织 单元测验5:第五篇(企业成本及完全竞争市场)
- 第五篇 企业行为与产业组织 单元测验6:第五篇(非完全竞争市场)
- 第六篇 劳动市场经济学 单元测验7:第六篇(劳动市场经济学)
- 第七篇 消费者行为理论 单元测验8:第七篇(消费者行为理论)
- 第八篇 宏观经济学概论 单元测验9:第八篇(宏观经济学概论)
- 第九篇 国民收入的来源与分配 单元测验10:第九篇(国民收入的来源与分配)
- 第十篇 货币与通货膨胀 单元测验11:第十篇(货币与通货膨胀)
- 第十一篇 总需求与总供给 单元测验12:第十一篇(总需求与总供给)
- 第十二篇 IS-LM 模型 单元测验13:第十二篇(IS-LM模型)
- 第十三篇 失业与通货膨胀 单元测验14:第十三篇(失业与通货膨胀)
- 第十四篇 经济增长 单元测验15:第十四篇(经济增长)
- 第十五篇 开放经济 单元测验16:第十五篇(开放经济)
本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2020-02-17到2020-03-15
本篇答案更新状态:已完结
第一篇 经济学导论 单元测验1:第一篇( 经济学导论)
1、 问题:Society faces trade-offs because of
选项:
A:government regulations.
B:greedy corporations.
C:faceless bureaucrats.
D: scarcity.
答案: 【 scarcity. 】
2、 问题:The purpose of making assumptions in economic model building is to
选项:
A:force the model to yield the correct answer.
B:minimize the amount of work an economist must do.
C:simplify the model while keeping important details.
D:express the relationship mathematically.
答案: 【simplify the model while keeping important details. 】
3、 问题:The opportunity cost of an item is
选项:
A:the number of hours needed to earn money to buy the item.
B:what you give up to get that item.
C:usually less than the dollar value of the item.
D:the dollar value of the item.
答案: 【what you give up to get that item.】
4、 问题:Rational people make decisions at the margin by
选项:
A:following marginal traditions.
B:following marginal traditions.
C:thinking in black-and-white terms.
D:comparing marginal costs and marginal benefits.
答案: 【comparing marginal costs and marginal benefits.】
5、 问题:The invisible hand works to promote general well-being in the economy primarily through
选项:
A:government intervention.
B:the political process.
C:people’s pursuit of self-interest.
D:altruism.
答案: 【people’s pursuit of self-interest. 】
6、 问题:A circular-flow diagram is a model that
选项:
A:helps to explain how participants in the economy interact with one another.
B:helps to explain how people make decisions.
C:incorporates all aspects of the real economy.
D:helps to explain how the economy works as a whole.
答案: 【helps to explain how participants in the economy interact with one another. 】
7、 问题:Production is efficient if the economy is producing at a point
选项:
A:on the production possibilities frontier.
B:outside the production possibilities frontier.
C:on or inside the production possibilities frontier.
D:inside the production possibilities frontier.
答案: 【on the production possibilities frontier.】
8、 问题:The opportunity cost of obtaining more of one good is shown on the production possibilities frontier as the
选项:
A:amount of the other good that must be given up.
B:market price of the additional amount produced.
C:amount of resources that must be devoted to its production.
D:number of dollars that must be spent to produce it.
答案: 【amount of the other good that must be given up.】
9、 问题:An economy’s production possibilities frontier is also its consumption possibilities frontier
选项:
A:under all circumstances.
B:under no circumstances.
C:when the economy is self-sufficient.
D:when the rate of tradeoff between the two goods being produced is constant.
答案: 【when the economy is self-sufficient.】
10、 问题:Absolute advantage is found by comparing different producers’
选项:
A:opportunity costs.
B:payments to land, labor, and capital.
C:input requirements per unit of output.
D:locational and logistical circumstances.
答案: 【input requirements per unit of output.】
11、 问题:Suppose Jim and Tom can both produce two goods: baseball bats and hockey sticks. Which of the following is not possible?
选项:
A:Jim has an absolute advantage in the production of baseball bats and in the production of hockey sticks.
B:Jim has an absolute advantage in the production of baseball bats and a comparative advantage in the production of hockey sticks.
C:Jim has an absolute advantage in the production of hockey sticks and a comparative advantage in the production of baseball bats.
D:Jim has a comparative advantage in the production of baseball bats and in the production of hockey sticks.
答案: 【Jim has a comparative advantage in the production of baseball bats and in the production of hockey sticks.】
12、 问题:Suppose Jim and Tom can both produce baseball bats. If Jim’s opportunity cost of producing baseball bats is lower than Tom’s opportunity cost of producing baseball bats, then
选项:
A:Tom must have an absolute advantage in the production of baseball bats.
B:Jim must have an absolute advantage in the production of baseball bats.
C:Tom has a comparative advantage in the production of baseball bats.
D:Jim has a comparative advantage in the production of baseball bats.
答案: 【Jim has a comparative advantage in the production of baseball bats.】
13、 问题:Trade can make everybody better off because it
选项:
A:increases cooperation among nations.
B:allows people to specialize according to comparative advantage.
C:requires some workers in an economy to be retrained.
D:reduces competition among domestic companies.
答案: 【allows people to specialize according to comparative advantage.】
14、 问题:Economics is the study of how evenly goods and services are distributed within society.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
15、 问题:If wages for accountants rose, then accountants’ leisure time would have a lower opportunity cost.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
16、 问题:A marginal change is a small incremental adjustment to an existing plan of action.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
17、 问题:Trade with any nation can be mutually beneficial.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
18、 问题:One way that governments can improve market outcomes is to ensure that individuals are able to own and exercise control over their scarce resources.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
19、 问题:Inflation increases the value of money.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
20、 问题:In the circular flow diagram, payments for labor, land, and capital flow from firms to households through the markets for the factors of production.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
21、 问题:Points inside the production possibilities frontier represent inefficient levels of production.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
22、 问题:Interdependence among individuals and interdependence among nations are both based on the gains from trade.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
23、 问题:Trade allows a country to consume outside its production possibilities frontier.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
第二篇 供给与需求I:市场如何运行 单元测验2: 第二篇(供给与需求:市场如何运行)
1、 问题:In a market economy, supply and demand determine
选项:
A:both the quantity of each good produced and the price at which it is sold.
B:the quantity of each good produced but not the price at which it is sold.
C:the price at which each good is sold but not the quantity of each good produced.
D:neither the quantity of each good produced nor the price at which it is sold.
答案: 【both the quantity of each good produced and the price at which it is sold. 】
2、 问题:The quantity demanded of a good is the amount that buyers are
选项:
A:willing to purchase.
B:willing and able to purchase.
C:willing, able, and need to purchase.
D:able to purchase.
答案: 【willing and able to purchase.】
本文章不含期末不含主观题!!
本文章不含期末不含主观题!!
支付后可长期查看
有疑问请添加客服QQ 2356025045反馈
如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开
请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦

