2022 Diagnostics of TCM(中医诊断学)(南京中医药大学)1467127580 最新满分章节测试答案
- 01 Introduction Introduction
- 03 Inspection 2 (舌诊) 3.1 Basic Introduction to TD
- 03 Inspection 2 (舌诊) 3.3 Inspection of TC, etc.
- 03 Inspection 2 (舌诊) 3.2 Inspection of TB
- 04 Listening & Smelling 4. Lintening & Smelling
- 05 Inquiry 5.6 Inquire of Women, Men & Children
- 05 Inquiry 5.3 Inquiry of Head, Body, Chest & Abdomen; Inquiry of Emotion; Inquiry of Sleeping
- 05 Inquiry 5.4 Inquiry of Thirst & Drinking, Appetite,Taste
- 05 Inquiry 5.2 Inquiry of Sweating and Pain
- 05 Inquiry 5.1Introduction to Inquiry, Inquiry of Cold and Fever
- 05 Inquiry 5.5 Inquire of Stool & Urine
- 06 Pulse-taking & Palpation Pulse-taking & Paltation(3)
- 06 Pulse-taking & Palpation Pulse-taking & Paltation(1)
- 06 Pulse-taking & Palpation Pulse-taking & Paltation(4)
- 06 Pulse-taking & Palpation Pulse-taking & Paltation(2)
- 07 Eight-Principle Syndrome Differentiation Eight-Principle Syndrome Differentiation(2)
- 07 Eight-Principle Syndrome Differentiation Eight-Principle Syndrome Differentiation(1)
- 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature(1)
- 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature(2)
- 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature 08 Syndrome Differentiation of Disease Nature(3)
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑵
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑸
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑴
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑺
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑹
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑷
- 09 Syndrome Differentiation of Disease Locations Syndrome Differentiation of Disease Locations⑶
- 02 Inspection 1 (全身望诊等) Inspection of Vitality
- 02 Inspection 1 (全身望诊等) 2.2 Inspection of Complexion, Body and Posture
- 02 Inspection 1 (全身望诊等) 2.3 Inspection of Parts, Excreta and Infant Index Finger Venules
本答案对应课程为:点我自动跳转查看
本课程起止时间为:2022-02-21到2022-06-30
01 Introduction Introduction
1、 问题: According to DTCM, which can not be categorized as a sign in the following options?
选项:
A:Red complexion
B:Swift pulse
C:Nausea
D:Cough
答案: 【Nausea】
2、 问题:The main bodies in our course are:
选项:
A:Four diagnostics methods
B:Disease differentiation
C:Syndrome differentiation
D:Medical records
答案: 【Four diagnostics methods;
Syndrome differentiation】
3、 问题:Different symptoms can be divided into two categories,one is objective symptoms, the other is signs.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
03 Inspection 2 (舌诊) 3.1 Basic Introduction to TD
1、 问题:Tongue -Tip corresponds to the:
选项:
A:Spleen and stomach
B:Heart and lungs
C:Liver and gallbladder
D:Kidneys
答案: 【Heart and lungs】
2、 问题:Which of the followings is dyed tongue coating?
选项:
A:Red tongue caused by eating hot food
B:Yellow-greasy tongue coating caused by taking eggs
C:White-greasy tongue coating caused by long-term sweets taking
D:Moist tongue coating caused by drinking more water
答案: 【Yellow-greasy tongue coating caused by taking eggs】
3、 问题:Light Red Tongue Body in TCM, tells:
选项:
A:The reddish color of the tongue
B:The texture of the tongue is soft
C:Free movement in normal condition
D:Moderate size
答案: 【The reddish color of the tongue ;
The texture of the tongue is soft ;
Free movement in normal condition;
Moderate size】
4、 问题:Thin White Tongue Coating, is described as :
选项:
A:Thin of thickness with white color
B:Easy to be scraped
C:Evenly grained
D:Moderately wet
答案: 【Thin of thickness with white color;
Evenly grained;
Moderately wet】
5、 问题:The condition of tongue body is closely related to filiform papillae.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
6、 问题:Spleen meridians of Foot Taiyin connect to the tongue body, as well as spreading over the lower surface of the tongue.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
03 Inspection 2 (舌诊) 3.3 Inspection of TC, etc.
1、 问题:A yellow with greasy tongue coating mostly tells the body condition of:
选项:
A:Dampness-cold
B:Dampness-heat
C:Dryness-heat
D:Dryness-cold
答案: 【Dampness-heat】
2、 问题:Deficiency of stomach qi or exhausted stomach yin, deficiency of both qi and yin can have:
选项:
A:Grey tongue coating
B:Curdy tongue coating
C:Exfoliating tongue coating
D:Greasy tongue coating
答案: 【Curdy tongue coating】
3、 问题:Thick and greasy tongue coatings indicate:
选项:
A:Phlegm-fluid retention
B:Yin deficiency
C:Blood stasis
D:Dampness turbidity
答案: 【Phlegm-fluid retention ;
Dampness turbidity】
4、 问题:The clinical significance of tongue diagnosis are:
选项:
A:To judge the exuberance or decline of vital qi
B:To distinguish the nature of pathogenic evils
C:To detect the location of diseases
D:To infer the severity of diseases
答案: 【To judge the exuberance or decline of vital qi;
To distinguish the nature of pathogenic evils;
To detect the location of diseases;
To infer the severity of diseases】
5、 问题:Dry tongue coating can tell obstructions of body-fluids’ running and distribution.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
6、 问题:A greasy tongue coating is easy to fall off after scraping.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
03 Inspection 2 (舌诊) 3.2 Inspection of TB
1、 问题:Which of the following is related to the state of tongue body of withered tongue?
选项:
A:Vitality
B:Color
C:Figure
D:Posture
答案: 【Vitality 】
2、 问题:Thin with deep-red tongue body tells:
选项:
A:Deficiency of heart blood and spleen qi
B:Impairing of yin caused by extreme heat
C:Blood stasis
D:Qi stagnation
答案: 【Impairing of yin caused by extreme heat】
3、 问题:Which of the following abnormal movements of the tongue body could be caused by internal liver wind agitation?
选项:
A:Stiff tongue body
B:Deviated tongue body
C:Flaccid tongue body
D:Shivering tongue body
答案: 【Stiff tongue body ;
Deviated tongue body ;
Shivering tongue body 】
4、 问题:The clinical significance of the category of light white tongue body lies in:
选项:
A:Deficiency of qi and blood
B:Water retention due to yang deficiency
C:Blood stasis
D:Deficiency of yin and fluid
答案: 【Deficiency of qi and blood;
Water retention due to yang deficiency】
5、 问题:The size of a tongue body is normal but with obvious teeth marks, it usually tells spleen deficiency.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确】
6、 问题:Inspection of tongue body helps to know the characteristics of evils and the condition of stomach qi.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误】
04 Listening & Smelling 4. Lintening & Smelling
1、 问题:In TCM, Qi stagnation with phlegm coagulation is the pathogenesis of :
选项:
A:Delirium
B:Fading murmuring
C:Manic raving
D:Soliloquy
答案: 【Soliloquy】
2、 问题:Which of the following is NOT the common reason of loss of voice?
本文章不含期末不含主观题!!
本文章不含期末不含主观题!!
支付后可长期查看
有疑问请添加客服QQ 2356025045反馈
如遇卡顿看不了请换个浏览器即可打开
请看清楚了再购买哦,电子资源购买后不支持退款哦